classes i bios profes SOM(A) DANSA

 

CLASSES / CONTINGUTS

 

Hata ioga
L’autèntica finalitat del ioga és ser un camí de transformació i evolució del ser humà.
Aquesta disciplina mil·lenària és un dels millors sistemes de cura integral que existeixen.
Amb el hata ioga, cos, ment i esperit es reforcen i s’asserenen amb la pràctica de les asanes, la respiració i la meditació.
La sessió matinal de hata ioga ens ajudarà a despertar i preparar-nos pel treball corporal, mental i emocional que desenvoluparem durant la jornada.
Treballarem:  
La consciència mental i la concentració
La flexibilitat , la força i l’equilibri amb la preparació i  realització d’ asanes (postures),
El control l’energia a través de pranayames (pràctiques respiratòries) i bandhas (tancaments o claus).
L’ estat de calma amb tècniques de relaxació.

 

Body Mind Centering Com seria  nadar- ballar des de dintre…

Un dels principis bàsics d’aquest sistema diu: “Els fluids son el sistema del transport del nostre cos. En ells habiten la presència i la transformació, jugant un rol important en el contrapès global de la tensió i la relaxació, el descans i l’acció.” 
En aquestes sessions ens obrirem a l’exploració de les dinàmiques del ‘flow’ dels nostres propis fluids. Estant plens d’ells i en circulació constant, quina es la sensació de volum que podem adquirir i ‘encoporeitzar’? 
La sang i el líquid céfaloraquidi són essencials en el procés immediat de mantenir-nos amb vida, l’un relacionat amb el cor I ‘altre amb el cervell. Entrarem en detall per a sentir aquest ‘flow’ de connexió I expressió en moviment.

 

Respiració i moviment

En aquest taller realitzarem un treball anatòmic – vivencial sobre la cinètica respiratòria. Coneixerem les zones del nostre cos que intervenen en el moviment de la respiració. Quines articulacions i músculs estan implicats en els diferents moments del gest respiratori? Practicarem diferents tipus de respiració: diafragmàtica abdominal, diafragmàtica costal, toràcica… i coneixerem què ens aporta i potencia cada un. Quines forces o accions com la gravetat i el moviment de l´estructura òssia influencien la respiració? Com podem millorar la capacitat respiratòria a través del moviment i de la dansa? Experimentarem com el treball conscient de la respiració ens allibera, relaxa, tonifica o dona qualitat i amplitud al nostre moviment.
Es un treball que integra: consciència sensocial, Anatomia pel Moviment de Blandine Calais, i treballs Improvisació de Dansa.

 

Mètode Feldenkrais. Autoconsciència a través del moviment
El Mètode Feldenkrais és una tècnica d’autoconsciència a través del moviment que te com a objectiu ajudar a la persona a organitzar-se per moure’s amb el mínim esforç y la màxima eficiència, no a través de la força muscular, sinó a través d’una major consciència de com funciona el moviment .
Proposem una sèrie de moviments suaus que no són un fi en sí mateixos, sinó que ajuden a entendre els nostres propis hàbits i a millorar la qualitat d’acció, moviment i manera d’actuar. Un lloc en què refinem gradualment la nostre consciència, qüestionem la nostra organització i trobem noves possibilitats de moure’ns.
Dirigit a totes les persones interessades en creixement personal, salut, moviment, aprenentatge, benestar i gent que necessitat recuperar o millorar l’amplitud del moviment.

 

Moviment Autèntic 

Des d’un cercle de persones que conté un espai buit disponible, em moc i em deixo moure pel meu impuls intern. El silenci és la música. Els ulls tancats són la meva guia cap al moviment inesperat, desconegut o conegut, cap a la meva escolta interna que es mou. Tu em mires, ets testimoni de la meva experiència sense judici, sense prejudici. El meu viatge, és el teu viatge. El teu viatge és el meu viatge.
Moviment Autèntic és una pràctica, una disciplina que sense l’estímul de la música i amb als ulls tancats, permet una connexió profunda amb allò propi intern que necessita ser expressat i que pren forma a través del moviment i/o del so.

 

Teatre Dansa. Movent-me amb els meus personatges
Acostumem a identificar-nos amb una sola manera de ser: Jo sóc així !, i aquesta única visió d’un/a mateix/a, aquest únic personatge probablement limita el nostre ampli ventall de possibilitats per actuar – moure’ns en la vida.
De forma lúdica i a través de la música, el moviment expressiu, la dansa, la meditació activa, l’escriptura lliure, el so i la veu, us proposo un espai en el qual puguem treure a escena aquells personatges que tinguem darrera les ‘cametes’ de la nostra única personalitat. Ens donarem compte de l’oportunitat d’actuar-nos en moviment per actualitzar-nos i així ajudar a convertir-nos en sers més oberts, lliures i creatius. 

Kun Dance. Ballar, improvisar, investigar, créixer
El Kun Dance és  dansa improvisada amb eines de les teràpies psico-corporals i artístiques. Es una investigació personal a través del moviment, de l’expressió i de la creació artística. 
Kun Dance busca completar els cicles d’aprenentatge personal. Utilitza el cos, el moviment i la dansa com a mitjà d’expressió i creació. Es un llenguatge tant energètic com simbòlic que pot donar nous sentits als esdeveniments de les nostres vides.
Investigant i aprofundint en la consciència d’un mateix, gaudirem del moviment com a expressió i creació directa del nostre ser.

 


BIOGRAFIES professors


Dominik Borucki 
(Barcelona /Alemanya)
és bailarí, actori coreògraf Alemany amb una àmplia trajectòria internacional. Resideix a Cardedeu/ Barcelona i treballa la dansa, la teràpia psico-corporal i la sanació. Des de 1994 dona classes i presenta les seves obres de dansa en més de 15 paisos d’Amèrica, Europa i la India. El seu interès especial  tant en els tallers com en les actuacions, , és la improvisació com a art independent en escena. Per a més informació: www.dominikborucki.com

 

Samuel Letellier (Barcelona / França)
Format en mètode Feldenkrais a París amb Miriam Pfeffer i a Barcelona amb Beatriz Walterspiel (2017 – 2012), és professor acreditat per Feldenkrais Federation International.
Comença a estudiar dansa com a nen als 9 anys, i més tard estudia en el conservatori Superior de París. Als 18 anys ja comença la seva carrera professional com a ballarí. 
Formarà part de la companyia de Regine Chopinot, primer com a ballarí i després com a assistent de la coreògrafa.
Ha ensenyat i treballat com a freelance amb diverses companyies franceses, alemanyes i irlandeses… (les carnets Bagouet, olivia grandville, stephanie aubin, alain michard, la camionetta, el theater der klänge, les gens du quai). També ha ensenyat dansa a nens, gent amb discapacitats, professors d’esport, ballarins professionals i en el conservatori Superior de Lyon i a l’Institut Internacional de les Arts de Guangdong.
Amb la seva arribada i residencia a Barcelona decideix reorientar la seva professió, la seva vida i actualment està centrat en el treball del Mètode Feldenkrais, ensenyant aquest mètode tant en el seu format de classes grupals com en sessions individuals.

 

Simona Quartucci (Barcelona / Itàlia)
Respirant des de petita la fusió de diferents llenguatges artístics es desenvolupa com a ballarina, actriu, directora artística i formadora.
Es gradua a la Folkwanghochschule dirigida per P.Baush i com actriu en el Programa de Tècnica Meisner de Javier Galitó Cava.
Treballa per a coreògrafs, artistes plàstics, directors teatrals, i de cinema i com a directora de la Cia Rasatabula crea varis espectacles de teatre-dansa i teatre físic coproduïts pel Mercat de les Flors, Sitges Festival Internacional de Teatre, presentats a España i a Itàlia.
Es forma en Moviment Autèntic amb A. Waksman i B. Waissman, en Treball Corporal Integratiu i com a Facilitadora Emocional d’ orientació Gestàltica.
En la frontera entre la dansa, el teatre i l’autoconeixement ha impartit tallers de dansa-teatre, expressió corporal i llenguatge del cos, y tècniques d’improvisació en Centres de Creació d’Itàlia i de Catalunya.
També és facilitadora en el desenvolupament d’habilitats, comportaments i actituds, gestió de la dificultat i de l ‘estrès, creixement personal i grupal per a persones i empreses com Afinity, Infojobs, Pirelli entre altres.

 

Alba Raventós (Barcelona)
Es educadora Somàtica del Moviment certificada per l’Escola de Body Mind Centering © a Alemanya, Post-grau en Treball Corporal Integratiu per INEFC a Barcelona, i Diplomada en Teràpia Ocupacional per la Universitat Autònoma de Barcelona.   Co-fundadora de l’Associació Ara en Moviment, ha organitzat el Festival Internacional New Year Dance Festival a Barcelona, de Dansa Contemporània, Contacte Improvisació i Arts performàtiques i actualment està gestant la segona edició.
Alberga 14 anys d’estudi i pràctica de la veu com a cantant.
Y actualment es troba en el procés de creació d’una peça de dansa amb la companyia Deria + Rectificadora.

 

Olga Tragant (Barcelona)
Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000  fins l’actualitat.
L’Olga és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).  Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.
Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.

 

Laura Zubiaur (Lleida)
He tingut relació amb el treball corporal des de petita, primer amb la dansa clàssica i després amb la dansa jazz i contemporani.
M’inicio al ioga amb Bea Vidal i l’impacte que produeix el ioga en la meva vida fa que cregui necessari aprofundir en el seu coneixement. M’he format com a professora de ioga amb Saül Martínez Calvo i Carme Horta Guerrero, al Centre de Ioga i tècniques Alternatives, reconegut per la I.Y.F. (International Yoga Federation). He ampliat la meva preparació de Hata ioga amb Maite Lleida, Ramon Marpons, Enric Boadas, Consol Bofill, Manuel Morata i Quim Altès.
M’he format en Qi gong i en Qi gong Cor del Tao amb Josep Muñoz a l’escola Heilpraktiker de BCN. I sóc mestra de Reiki, sistema Usui, formada amb Nicolás Iturrieta.
També he realitzat cursos i seminaris de Ioga Egipci, Meditació, Tai-xi i Diafreo.
Des de l’any 2008 dono classes de ioga en diversos centres de la província de Lleida.i recentment estic impulsant un espai de Ioga, Art i Teràpies naturals a Verdú, Cal Talaveró Vital.