cos – kinesfera – espai

amb Laia Duran

2, 3, 4, 5 Gener


10 – 12h
de dimarts a divendres

preu: 60€

ÀREA DE TREBALL: exploració-improvisació, tècnica
EXIGÈNCIA TÈCNICA: mitjana
EXIGÈNCIA FÍSICA: mitjana

 

L’objectiu d’aquest curs serà el descobriment de les múltiples possibilitats del cos dins de la seva Kinesfera  (contenidor imaginari que rodeja a cada individu) i la seva relació amb l’Espai.
En la primera part de la classe aprendrem i investigarem des d’una perspectiva actual els diferents conceptes que va desenvolupar Rudolf von Laban, entre ells la Teoria de l’esforç, així com les idees que va formular posteriorment William Forsythe a partir dels conceptes de Laban.
D’aquesta manera despertarem el cos per descobrir noves zones i formes de moure’s dins de la nostra kinesfera, sensibilitzarem la consciència corporal, prepararem el to muscular, i la coordinació dels eixos corporals i dels plans espacials.
En la segona part aprendrem una sèrie de frases coreogràfiques i aplicarem els coneixements estudiats en la primera per poder engrandir el nostre camp de moviment i saber identificar noves i pròpies maneres de moure’s.
Els exercicis, els coneixements i les imatges ens ajudaran a aprofundir la relació del cos amb l’espai (estat intel·lectual), la dinàmica (estat intuïtiu), el pes (estat físic) i el flux de moviment (estat emocional), i ens permetran estar presents, atents, curiosos i actius amb la nostra imaginació i la de l’espai que ens envolta.

 


 
Laia Duran Fígols (Barcelona)
És ballarina, creadora, professora de dansa i estudiant. El 2005 es llicencia a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialització de contemporani i actualment està estudiant el Grau Superior de Coreografia i Interpretació al Conservatori Superior de María de Ávila de Madrid. Continua la seva formació cursant tallers amb Josef Nadj, Jan Fabre i David Zambrano, entre altres.
El 2005 va ser guardonada en el Concurs de Castellón amb el premi del Públic, de la Interpretació i va ser becada per la Companyia Nacional d’Espanya i el Nederlands Dans Theater (Holanda) on hi va acudir com aprenent.
Com a intèrpret ha treballat amb companyies com el Ballet Junior de Genève (Suïssa), Staatstheater Darmstadt (Alemanya), Ballet Mainz (Alemanya), Luzern Theater (Suïssa), Gross Dance Company (Holanda), Nierka Production (Regne Unit), The Forsythe Company (Alemanya), Marina Mascarell (Holanda), Contrapunctus Danceport (Espanya) i Sommer Ballet (Dinamarca). Darrerament ha col·laborat com a ballarina i actriu en les produccions d’Incerta Glòria de Joan Sales i El Público de Lorca dirigides per l’Àlex Rigola i des del 2012 forma part de la companyia La Veronal dirigida per Marcos Morau.
 www.laiaduran.net