dansa contemporània II-III. Planejar el Moviment

amb Natalia Jiménez

del 3 al 13 juliol
de dilluns a dijous
20 – 21:30h
85€
10%dte als alumnes amb matrícula, i a membres de l’APdC

 

A través d’exercicis de coordinació i contacte individuals i en parella, ens acostarem a prendre consciència de la nostre complexa estructura física per posar-la en moviment.
Estudiarem i practicarem conceptes bàsics com: respiració, eixos, motors, pes, suports, direccions, plànols, equilibri-desequilibri, intensitat i energia…amb la intenció de què aquestes pràctiques s’integrin en la nostre memòria física.
Plantejaré uns patrons coreogràfics o recorreguts que permetin projectar el cos en el espai-temps per posar en pràctica aquesta memòria física .
Posarem l’enfocament en el concepte pràctic ‘motor del moviment’ com a punt de partida per a generar desplaçaments espaials permetent llançar l’energia del cos i explorar amb la velocitat comprovant la seva disponibilitat davant lo imprevisible i lo inevitable.

________________________________________________________________________________________


Natalia Jiménez

Coreògrafa, ballarina, masatjista de Shiatsu i artista interessada en la investigació del moviment i la improvisació. Alguns dels projectes més representatius són: Proyecto Conjugaciones on col·labora amb l’antropòloga Leticia S. Moy i el dramaturg Jorge Gallardo, L_LENTES peça de dansa en co-creació amb Iris Heitzinger i La Medida del Desorden, peça creada pel Grup La Bolsa i dirigida pel coreògraf Thomas Hauert.
Algunes d’aquestes propostes han estat convidades  cicles o festivals com: MACBA es viu, Grec 2012, Grec 2015, Ciutat Flamenco 2016 y MESDEDANZA22.
Ha treballat amb artistes i companyies molt diferents en els seus mètodes i implicacions com: Guillermo Weickert, Abraham Hurtado, Aitana Cordero, Jeremy Wade, Ex Nihilo, Vértebro Teatro,Angels Margarit/Cia. Mudances, Senzatempo, Bebeto Cidra, Guido Tuveri, Nazario Diaz, Juan Luis Matilla, Helena Martos, Caballo Bailador con Za!, Sara Fontán Cabo San Roque i Thomas Hauert, entre altres. Col·labora amb els músics Gaspar Alloza (multiinstrumentista), Arnaud Clerc (percusió), Albert Catalá (piano) i Sergi Gómez (Guitarra).
Com a docent és professora convidada de dansa contemporània i improvisació a La Caldera, (Barcelona), tragantDansa (Barcelona), Centro Andaluz de Danza (Sevilla), Conservatorio de Burgos, La Rambleta (Valencia), entre altres llocs.
http://nataliajiga.weebly.com/

_________________________________________________________________________________________