Les múltiples possibilitats del cos. Entrenament i Recerca

amb Laia Duran

del 10 al 14 Juliol
de dilluns a divendres
18 – 20h
70€
10% dte per alumnes amb matrícula

 

L’objectiu d’aquest curs serà el descobriment de  les múltiples possibilitats del cos en moviment .
En la primera part de la classe  passarem per un escalfament i un entrenament corporal  per preparar el cos i facilitar l’entrada a la 2ª part de la classe, on ens centrarem en la recerca.
Proposaré exercicis per aprofundir la relació del cos amb l’espai (estat intel·lectual), la dinàmica (estat intuïtiu), el pes (estat físic) i el flux de moviment (estat emocional). Despertarem el cos per descobrir noves zones i formes de moure’s dins de la nostra kinesfera a base d’exercicis de consciència corporal, preparació muscular i coordinació dels eixos corporals i plans espacials. Oferiré una sèrie d’exercicis amb la intenció d’estar presents, atents i curiosos, de jugar amb la imaginació i identificar noves i pròpies maneres de moure’s.

No utilitzo un mètode en concret però sí recursos que he après sobretot treballant amb ex- ballarins de Forsythe i d’haver col·laborat en una producció directament amb Forsythe. També m’inspiro amb el Model estructural i la Teoria de l’esforç que va iniciar Laban i aporto la meva visió que considero útil pel descobriment del moviment propi de cada persona.

_________________________________________________________________________________________

 

Laia Duran Fígols (Barcelona)
És ballarina, creadora i  professora de dansa. Al 2005 es llicencia a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialització de contemporani i actualment està estudiant el Grau Superior de Coreografia i Interpretació al Conservatori Superior de María de Ávila de Madrid. Continua la seva formació cursant workshops amb Josef Nadj, Jan Fabre i David Zambrano entre altres.
El 2005 va ser guardonada en el Concurs de Castellón amb el premi del Públic, de la Interpretació i va ser becada per la Companyia Nacional d’Espanya i el Nederlands Dans Theater (Holanda) on hi va acudir com aprenent.
Com a intèrpret ha treballat amb companyies com el Ballet Junior de Genève (Suïssa), Staatstheater Darmstadt (Alemanya), Ballet Mainz (Alemanya), Luzern Theater (Suïssa), Gross Dance Company (Holanda), Nierka Production (Regne Unit), The Forsythe Company (Alemanya), Marina Mascarell (Holanda), Contrapunctus Danceport (Espanya) i Sommer Ballet (Dinamarca).
Darrerament ha col·laborat com a ballarina i actriu en les produccions dIncerta Glòria de Joan Sales i El Público de Lorca dirigides per l’Àlex Rigola.
Des del 2012 forma part de la companyia La Veronal dirigida per Marcos Morau.
www.laiaduran.net

 

_________________________________________________________________________________________