Art i Paisatge: Cos, pedra i paisatge

Curs dins del festival NATURES’20
amb Víctor Mata

 

Data: 4 d’octubre

Preu: 55€ (Inclou també el dinar i la participació al conjunt d’activitats de la jornada)
Política de cancel·lació: En el cas d’haver de cancel·lar el curs-residencial per causes del COVID’19, us tornaríem la totalitat de l’import pagat.

 

Dirigit: taller obert a tot tipus d’experiències

 

 

Cos, pedra i paisatge

Els participants s’acostaran a les disciplines del Land Art i la LanDance des de la pràctica, convidant-los a crear a partir d’elements naturals trobats en l’entorn de tragantCamp. Aquest serà un taller dirigit per Víctor Mata, especialista en Land Art o Art en el Paisatge, que ens ensenyarà com treballar amb pedra, un material molt abundant en la zona.

 

Prèviament, el mateix Víctor Mata farà una xerrada on abordarà la relació entre Art i Paisatge des d’un doble vessant: des de la seva experiència com a artista i des dels seus coneixements com a historiador de l’Art.

La xerrada posarà en relleu la importància de conservar els paisatges rurals que configuren el nostre entorn físic, així com el nostre univers emocional i identitari. A partir de la seva experiència com a creador de treballs a la Natura (Land Art), ens il·lustrarà amb algunes de les seves creacions, exemplificant com des de l’Art es pot patrimonialitzar, reconstruir i artialitzar els paisatges i concretament els paisatges de pedra seca, la majoria oblidats i obsolets.

 

 


 

 

Víctor Mata (Barcelona)

Historiador i Artista de LandArta NATURES oferirà la xerrada sobre Art i Paisatge i el Taller Land Art – LanDance. Paisatge, cos, fronteres.Víctor Mata i Ventura desenvolupa la seva activitat artística i cultural sobre el territori. Creu fermament en la simbiosi entre Natura i Cultura, motiu pel qual cerca l’encaix entre els pro-cessos naturals i l’acció humana.Els seus projectes artístics estan relacionats amb el Land Art, el paisatge i la recuperació de patrimoni arquitectònic. Algunes obres a destacar són: Escenari de la Terra al Happe-ning 2015 celebrat a la Massana (Andorra); la instal·lació Món Dotze i Cúpula de Gel a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) el 2017. L’any 2018 va treballar en l’execució del Ha-ppening 2018 a Vallvidrera.

Mata compta amb diverses col·laboracions en projectes relacionats amb el paisatge de pedra seca i tradicional del municipi de Begues i la seva posterior artialització lligada a la reconstrucció de barraques de vinya, pous, cisternes, marges. També ha treballat en la creació d’instal·lacions Land Art tributàries, destinades a enaltir el patrimoni arquitectònic i el paisatge que conformen