Body Mind Centering. Ser moviment orgànic

amb l’Alba Raventós

 

5 – 8  Juliol
de dilluns a dijous de 10 a 12:30h

preu: 75€
Descompte: 70€ a socis APdC i  alumnes tragantDansa curs 2020 – 21

 

 

Ser moviment Orgànic. El suport dels pulmons

En el Body Mind Centering  © s’exploren els diferents sistemes corporals a partir dels quals es van obrint comportes de consciència i redescobriment.

En aquest curs intensiu experimentarem el concepte ‘orgànic’ com a suport i pulsió de moviment i aprofundirem en els pulmons com a font d’inspiració i renovació.

El Body Mind Centering  © proposa acompañar la nostra ment a través del cos, visualitzant, somatizant  i encorporeitzant, per traspassar en capes el què creiem conèixer.  Ampliarem el coneixement i l’estar presents a través de l’estudi vivencial de diferents sistemas corporales entrant en detall, sentint i obrint el cos per trobar com són els camins i expressions cap al moviment. 

Les sessions de BMC © s’acostumen a descriure com petits viatges, amb imatges i metàfores, com si la llengua fos un trampolí i ens estiréssim cos endins.  El procés de visualització basat en explicacions i  mostres d’anatomia, fisiologia i embriologia és un suport per indagar en la vivència i encarnar aquest regal de cos que se’ns ha donat.  Es treballa de forma individual, en parella i en grup, i s’explora a través de la paraula i el silenci, traslladant a moviment el material que es va obrint durant la sessió.
El Body Mind Centering és un treball en continu viatja, viu i personal, que durant més de 40 anys ha anat recollint els seus fruits i experiències.

La ment és com el vent i el cos és com sorra, si vols veure què xiuxiueja el vent, observa la sorra que corre en ella. El nostre cos es mou com la nostra ment es mou. La qualitat de qualsevol moviment és una manifestació de com la nostra ment s’expressa amb el cos a través d’aquest moviment. ”

Bonnie Bainbrigde Cohen (creadora del Mètode Body-Mind Centering ™)

 
 

 

Alba Raventós

 
Educadora Somàtica, Performer en Arts del Moviment, Docent.

neix a Tarragona on es diploma en Teràpia Ocupacional per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008 – 2011), realitza un Postgrau en Treball Corporal Integratiu a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) el 2013 i, a continuació  es forma en Estimulació Basal® (BMC®) (2013 – 2014). Posteriorment, es gradua com Educadora Somàtica a Body Mind Centering® a Alemanya el 2016.

Juntament amb Uma Maraval i Marina Fernández de Haro, funda l’associació Ara En Moviment des d’on s’organitza el primer festival internacional per a les arts de moviment (Barcelona New Year Dance Festival). En 2017 es presenta la primera edició de el festival d’estiu (Barcelona Dance in Summer). Tots dos esdeveniments es duen a terme anualment fins l’actualitat.
Amb Uma Maraval i Adrià Sonet també facilita el programa formatiu residencial, cofinançat per Erasmus +, enfocat en pràctiques somàtiques, moviment i dansa per a educadors que treballen amb grups adults i joves- adolescents. A dia d’avui, s’ha realitzat a Catalunya i en diversos països d’Europa (República Txeca, Eslovènia, Eslovàquia, Estònia i França).

Com a integrant de l’Col·lectiu Deria Rectificadora, va co-crear la peça Topless America (2017), una perfomance de caràcter poètic-feminista, que es mostra a L’Estruch, Antic Teatre, Soma, Contemporanis de la Barceloneta, Astúries Contact Festival i MoveFest ( Eslovàquia).
En 2021 crea El Timo, peça performance i pensament, híbrida reflexió sobre cultura, història i cos en la qual combina cant, filosofia i moviment

Des de molt jove, explora i estudia la veu en cors lírics i esdeveniments com a solista. . En l’actualitat segueix explorant la dansa i el cos en laboratoris de creació així com en intensius de Contact Improvisació i dansa contemporània, mentre treballa com a docent de Body Mind Centering® oferint intensius i classes  setmanalment.