Eines pel Moviment i el ‘Partnering’

amb Maria Hernando

dates: del 2 al 5 de gener, de 10 a 12:30h
preu: 70€

 

ÀREA: entre la tècnica i creació
EXPERIÈNCIA: obert a diversitat d’experiències dins el camp del moviment, la dansa i altres pràctiques artístiques

 
 
En aquest intensiu explorarem eines pel moviment, per a enriquir i desenvolupar la nostra dansa i concretament el treball de partnering (en  parella o grups). Aquest curs ens oferirà nous camins per a explorar amb els demés i  els altres cossos.

Treballarem l’escolta, la connexió, el contacte, la manipulació, els eixos, la projecció, el pes i el contra-pes, l’equilibri i el momentum.

Partnering serà per a nosaltres guiar, dialogar, acompanyar, transformar, elevar i ser elevat, un donar i rebre suport. Serà un joc de complicitats, un repte que establirem entre dos, tres o fins i tot més cossos.

 

 


 

Maria Hernando es forma en Dansa Contemporània a Salzburg (SEAD), Nova York (Tisch School of the Arts NYU) i a Barcelona (Area, Espai de dansa i creació). S’interessa especialment per l’improvisació, la composició instantània i el moviment autèntic. Alguns dels professors destacats en aquesta descoberta del moviment i la creació són Fabiana Capriotti, Gema Diaz, Thomas Hauert, Martin Kilvady, Cecilia Colacrai i Julyen Hamilton, amb qui treballa i porta a escena “ Silver líquid, Silver thread”.

És integrant de la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, sota la direcció de Roser López Espinosa (“L’Estol”) i Thomas Noone (“Many”).
 També forma part de La Petita Malumaluga, companyia especialitzada en espectacles per a nadons, amb qui ha presentat el treball al Grec, a la Fira de Tàrrega 2017 i al TNC.

Pròximament estrenarà “Gran Bolero” de Jesús Rúbio, una coproducció entre el Mercat de les Flors i Teatros del Canal (Madrid).
Anteriorment forma part de la companyia Divadlo Studio Tanca (Eslovàquia) on interpretà peces de coreògrafs com Julyen Hamilton, Jozef Frucek, Peter Mika i Olga Cobos, Stanislava Vlceková, Milan i Zuna Kozanek i Tomas Danielis entre d’altres. 
Ha treballat com a freelance a Europa per a Ivana Müller i Renan Martins d’Oliveira.

Dóna classes de dansa contemporània, dansa creativa i improvisació i de ‘partnering’ a diversos centres i conservatoris d’aquí i de l’estranger.