Dansa a través de l’Axis Syllabus

amb Maria Mora

dates: 11 gener / 8 febrer / 8 març  2019

divendres
17:30 –  21:30h
preu: tot 84€ / 1 sessió 32€

ÀREA: exploració – tècnica de moviment
EXIGÈNCIA FÍSICA: mitjana
EXPERIÈNCIA: obert a diversitat d’experiències

_________________________________________________________________________________________

 

Estudi biomecànic intrínsec al moviment i aplicat a la dansa. 
Aquesta és una proposta d’observació de diferents estructures corporals: òssia, muscular i de les fàscies,  i d’anàlisi de la inter-relació entre aquests sistemes en la locomoció humana… Com ens ajuda aquesta proposta per la dansa? 
Explorarem l’eficàcia de la nostra estructura i com el nostre cos emmagatzema i allibera energia cinètica per tal de moure’s. 
Proposem un treball de canvis de nivell; terra, mig i de peu i l’art de transitar entre ells, trobar gràcia i lleugeresa en aquestes transicions i entrar en el detall  de l’art de moure’s i de ser moguts per la nostra estructura física.

 

Axis Syllabus (AS) fou fundat pel ballarí Frey Faust i desenvolupat des de fa 20 anys per ballarins i professionals de diferents àmbits: arts del circ, fisioterapeutes, físics, osteòpates, ballarina, professors…. que integren la Axis Syllabus International Research Network (ASIRN). 
Amb aquest treball s’ofereix una base per a l’auto coneixement i l’autonomia, i un desenvolupament de reflexos i hàbits per tal de conservar la salut corporal durant el moviment.

 


 

Maria Mora

Ballarina-intèrpret,  docent de dansa contemporània, moviment, improvisació i contact improvisació. Comença amb estudis musicals al Conservatori d’Enric Granados  (Lleida), i a l’acabar s’endinsa en la Dansa en el Conservatori de Tarragona, i posteriorment viatja a Brussel·les durant 5 anys per continuar el seu desenvolupament en el camp de la dansa amb diversos  mestres i estils.
L’any 2007 s’involucra amb l’ASIRN   l’Axis Syllabus International Research Network,  sent mestra certificada des de fa 5 anys. Actualment ensenya dansa i contact improvisació a través d’aquest sistema de referència per Catalunya, l’Estat Espanyol i a l’estranger (França, Itàlia, Hongria, Bèlgica..)

.
Treballa com a intèrpret i investigadora en la dansa improvisació. Ballarina en el Col·lectiu  Free’t Soundpainting de Lleida, Duo Quasi Serenor i Duo Dau. Intèrpret en la companyia Zum Zum Teatre  de Lleida.

Organitzadora i professora de la comunitat Mou-lo de contact improvisació, participant en l’organització d’intensius, classes regulars i jams a Lleida.