Entrenament pel moviment i la improvisació


divendres de 12 a 13:30h
amb Sol Vázquez

 

Preus

Trimestre complet: 110€ (hi donem prioritat)
Mig trimestre: 65€
Classes soltes: 14€ (si hi ha disponibilitat de places)

 

Requeriments pel curs

ÀREA: Entrenament/ tècnica i creació
EXIGÈNCIA FÍSICA: mitjana
EXPERIÈNCIA: obert a diferents nivell d’experiència en moviment

 


 

Sobre el curs

Aquest curs té un doble objectiu. Per una banda el preparar i entrenar el cos per trobar disponibilitat i seguretat en el moviment. I per altra banda, ampliar el nostre llenguatge creatiu. En la primera part (entrenament pel moviment), posarem atenció i escolta a la nostra estructura òssia i anatòmica i treballarem el despertar del centre com a motor, la columna vertebral, les articulacions, el to muscular, la flexibilitat, l’estabilitat i la força física. 
Practicarem exercicis i jocs que ens facilitin l’ entrar i sortir del terra, així com els desplaçaments i la connexió amb l’espai.

En la segona part de les sessions (entrenament per la improvisació) ens entrenarem per trobar i combinar diferents qualitats dins d’un mateix cos, explorant i traient el màxim potencial de cada un/a a través de pautes i estats, amb el fi d’expressar i comunicar amb el nostre instrument. 

Sumarem i unirem eines i ens anirem involucrant física, sensitiva i emocionalment.

Moure’ns per trobar un cos disponible, receptiu i creatiu. Moure’ns des de dins cap enfora i al revés també, per treure, deixar anar, trobar, contenir. I contenir per a tornar a buidar i buidar per omplir i així sense deixar de retro- alimentar-nos de nosaltres, dels demés, de l’espai, de la música, del silenci.

 

Sol Vázquez 

Va néixer a l’Argentina. Viu i treballa a Barcelona. Titulada en dansa clàssica i contemporània pel magisteri d’art de Mar del Plata a Argentina. Ha treballat en companyies independents de la seva ciutat natal. S’instal·la a Barcelona el 2002 i continua la seva formació de manera independent amb varietat de tècniques com release, flying low, contact i improvisació entre d’altres.

Com a professora ha treballat del 2006 al 2012 a l’Aula de Teatre de Mataró i actualment imparteix classes i intensius en diverses institucions. Va formar part de la companyia Art Trànsit Dansa, com a assistent i ballarina de 2005 al 2012. Actualment treballa com a freelance en les companyies Enclave Arts del Moviment de Roberto Oliván, en la companyia Sebastián García Ferro, a la companyia Atempo Circ i en la companyia Roser López Espinosa amb l’última obra “novembre”.