IOGA – DANSA – MASSATGE: la fluïdesa del moment present

amb Frans Trepels i Olga Tragant


Dates
: 10, 11 i 12 Maig 2019

Arribada: divendres dia 10, entre 16:30 i 17h
Finalització: diumenge 12, a les 18:30h
Lloc: tragantCamp (a l’Alzina de l’Aguda , entre Ponts i Guissona).

Allotjament: a tragantCamp
Àpats: menjar vegetarià. Saludable i deliciós.
Preu: 235€ (inclou totes les classes, allotjament i àpats dels 3 dies)

Dirigit a tota aquella persona que hagi realitzat un treball corporal i de moviment en qualsevol disciplina.

 

INFORMACIÓ sobre tragantCamp, l’entorn, els espais, com arribar, etc:
https://tragantdansa.com/tragantcamp/

 


 


Un cap de setmana per cuidar-te i gaudir practicant ioga, dansa, massatge en un entorn rural tranquil i ple d’encant. 
Combinarem aquestes 3 pràctiques per tal de connectar amb la pròpia espontaneïtat i confiança des d’una escolta i calma interna que ens permeti millorar l’ auto – consciència i  l’ estar en el moment present.

 


IOGA

amb Frans Trepals

La sessió de ioga comença amb un aterratge, escolant el cos amb una meditació asseguda i amb el treball de la respiració. Seguim amb la respiració coordinada amb moviments per escalfar el cos i preparar-lo pel treball de sèries de moviments i postures més intenses, les asanes, que seran la part principal de la sessió. I acabem amb ioga nitra o relaxació profunda. Cerquem l’equilibri dels diferents sistemes del cos i la millora en el fluir de l’energia per arribar a una ment tranquil·la i en pau i a un estat present de consciència.

 

DANSA sensació i expressió
amb Olga Tragant

Descobrirem i practicarem les possibilitats que té el cos i el moviment per a sentir, percebre, comunicar i expressar.
Treballarem diverses eines i aproximacions del moviment i la dansa per tal de cultivar un ‘jo’ sensible, receptiu i obert.
Cercarem el poder desplegar l’impuls del moviment i sintonitzar amb l’espontaneïtat del nostre moviment. Alhora practicarem alguns exercicis per tal de donar-nos més riquesa en qualitats, tonalitats, i textures de moviment i dotar-nos de més expressivitat i versatilitat. Buscarem nodrir el potencial creatiu i millorar el desenvolupament artístic i personal.

 

MASSATGE IOGA TAILANDÈS
amb Frans Trepels

El massatge ioga tailandès és un massatge dinàmic on el cos s’estira de forma passiva i utilitzem pressions per afavorir les línies d’energia de forma semblant a l’acupuntura i al massatge shiatsu.
Alternarem els rols de massatgista i receptor. El massatgista utilitza les mans i els peus i també els genolls i els colzes. Rebem el massatge estirats a terra sobre una estora i amb roba còmode.
A part dels beneficis físics com la millora del sistema immune, l’acceleració de la digestió i la millora de la circulació de la sang, afavoreix el retard en l’envelliment, la relaxació i tonificació de la musculatura i també té efectes mentals. Una ment clara i calmada per lo qual rep el nom de meditació en moviment.

 


 

Organització de les Jornades (orientatiu)

 

divendres

17h arribada i benvinguda

18 -19h sessió ioga

19 – 20h sessió dansa

20h sopar

21:30h sessiómassatge

23h descans

 

dissabte

8:00h caminada matinal – meditativa

8:30 – 10h sessió ioga

10:15h esmorzar

11:30 -14h sessió dansa

14:30h dinar

16:30 – 19:30h sessió massatge

20h sopar

21:30h meditació o massatge

23h descans

 

diumenge

8:00h caminada matinal – meditativa

8:30 – 10h sessió ioga

10:15h esmorzar

11:30 -14h sessió dansa

14:30h dinar

16 -18h sessió massatge

18h cercle de cloenda

18:30h comiat

 


 

Frans Trepels (Amsterdam)

Després d’acabar els estudis de Dansa a la SNDO (School for New Dance Development) a la Theaterschool a Amsterdam vaig començar a ensenyar improvisació en dansa basant-me en la tècnica Body-Mind Centering i el Contact Improvisació. Després vaig continuar estudiant diferents tècniques del ioga: hatha, raja i tantra, i vaig acabar 2 formacions de ioga ( Yogaschool Satya) obtenint el títol de professor de hatha i raja ioga.
Tinc una formació en Dansa Teràpia i he treballat diversos anys en un hospital psiquiàtric com a terapeuta psico-motriu (a Hogeschool, Tilburg).
L’any 2000 inicio ONEstudio, un centre de ioga, meditació i dansa a Amsterdam. També he col·laborat durant anys amb una psicoterapeuta i amb especialistes en Mindfulness. Durant tots aquests anys he continuat la pràctica de Moviment Autèntic amb un grup fundat l’any 2002.
He estudiat diferents tècniques de massatge com el Massatge ioga-tailandès i el massatge tantra lo què m’ha portat al massatge eròtic taoístic i al treball corporal sexològic.
La presència i la consciència són paraules claus en el meu treball com a ‘coach’ i en les classes en grup.

 

Olga Tragant (Barcelona)

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i directora de l’Espai tragantDansa. Gràcies a una beca Fulbright/”la Caixa”, viatja i resideix set anys als Estats Units on realitza un Màster en Dansa Contemporània i un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign). A Nova York estudia dansa en diverses escoles i professors (Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School). L’any 1997 viatja a Amsterdam per estudiar a la School for New Dance Development (SNDO). Al 2002 i gràcies a una beca del Ministerio de Educación realitza una estada al Japó on estudia amb diverses companyies de Butoh. Ha compaginat la dansa amb els estudis de treballs de consciència corporal, i des de l’any 2000 estudia Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain. L’Olga Tragant comença els seus treballs de creació l’any 1993 i ha presentat el seu treball a diferents teatres i sales de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol, a França, Portugal, Holanda, Estats Units, Japó i Mèxic, I Marroc. Des de l’any 2002 dirigeix l’espai tragantDansa [educació i creació en moviment] des de on continua la tasca artística i docent i des de on gestiona i organitza diversos projectes d’educació i creació. Des de fa 5 anys dirigeix la formació de dansa  [inside MOVEMENT].
L’Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.

 

Informació sobre tragantCamp, l’entorn, els espais, com arribar, etc:
https://tragantdansa.com/tragantcamp/