Improvisació – Composició Instantànea. Moviment poètic i conscient

amb Paolo Cingolani

12 – 15 Juliol
de dilluns a dijous de 17 a 20h

Preu: 85€
descomptes: 80€  (a socis de l’APdC  i  alumnes de tragantDansa curs 2020-21)

 

Improvisació i composició instantànea: pràctica de moviment poètic i consciènt

 

La composició instantània és una tècnica que integra l’espontaneïtat del moviment amb la consciència de l’acte creatiu.
Aquest curs vol introduir al participant en el món del moviment a través d’un treball específic de percepció, dinàmica i poesia de l’acció.

El mètode proposat es centra, en primer lloc, en el creixement de la confiança en la pròpia intuïció i espontaneïtat, per passar després a l’aspecte creatiu de l’acció. Mitjançant la participació  del cos i l’observació de la ment, el participant aprendrà a viure el moviment en el flux del moment present.
Les eines i pràctiques utilitzades es centraran en: una percepció ampliada de l’espai i el temps, l’ús de l’pes i la gravetat en l’acció, un augment de la flexibilitat i l’agilitat mental per improvisar de forma natural i orgànica, una comprensió de la imaginació activa, la tècnica i la poesia.

El grup serà conduït a través d’un enfocament progressiu que parteix de la simplicitat de l’acte individual, per arribar a la complexitat i riquesa d’una composició grupal instantània.

 

Paolo Cingolani

és un performer de renom internacional especialitzat en l’art de la improvisació i de la composició instantània.
El seu treball es caracteritza per una pràctica específica sobre la intuïció com a primera eina per crear la dansa i el text a l’escenari. Des de 2012 forma part de la companyia Allen ‘s Line de l’poeta i performer Julyen Hamilton. Allen ‘s Line ha presentat les seves produccions a Berlín, Brussel·les, París, Estrasburg, Oslo i Roma.

En els últims anys, Paolo també s’ha dedicat a crear espectacles amb altres artistes, ballarins, músics i dissenyadors visuals. En aquest context de freelancer, ha actuat àmpliament per tot Europa (2005-2021). Com a professor, ha desenvolupat una tècnica corporal personal resultant de la combinació de l’Tai-Ji i el Qi Gong amb els principis de la dansa contemporània.

Des de 2006 ha impartit classes a diverses escoles, universitats i festivals d’Europa i Estats Units.

 

 

Enllaços de referència

Website: www.paolocingolani.com

Online live CV: http://www.paolocingolani.com/timeline.html

Instagram: https://www.instagram.com/cingolanipaolo/

Facebook: https://www.facebook.com/paolocingolani77

Vimeo: https://vimeo.com/paolocingolani