Sentir i ballar: bases de la dansa

Amb Olga Tragant

Dates: 12, 13 i 14 de Juliol
Dirigit a: principiants i aquells ja iniciats que vulguin anar més enllà en els fonaments de la dansa.
Allotjament i àpats: a tragantCamp

 

En aquesta estada de 3 dies ens introduirem a la dansa des de varis eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i la creativitat. Serà una estada per gaudir del cos i de la dansa millorant el nostre ús del cos i ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure’ns i de ballar.


Consciència sensorial
. Coneixement vivencial i anatòmic del propi cos (palpació, visualització, sensibilització, mobilització). Quin ús en fem del propi cos? Com podem estar amb més eficiència i calma? Respiració, postura, to muscular, mobilitat articular, equilibri flexibilitat – força.


Principis bàsics del moviment i la dansa
. Coordinacions bàsiques que implicaran el treball de pes/gravetat, l´eix i el fora d’´eix, les direccions, etc. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens.


Introducció al moviment creatiu
. Introduirem diverses eines i recursos a nivell creatiu estimulant la imaginació i potenciant la nostra capacitat de creació i d’expressió a través del moviment. Treballarem a partir de diverses propostes jugant amb la relació entre cos – moviment i espai, la relació entre cos -moviment i temps, les qualitats físiques del cos i del moviment (energia/pes/força), etc.

Al llarg de les diferents sessions treballarem a partir de treballs d’escolta i d’exploració, exercicis i seqüències simples de moviments i exercicis en forma d´improvisacions. Combinarem el treball individual, en parelles, en petits grups i de tot el grup. En aquesta estada treballarem prioritàriament dins la sala i farem alguna sortida  de treball a l´exterior, en l’entorn de la natural si el temps ens ho permet.

Dirigit a tota persona amb curiositat i motivació per la dansa, amb ganes d´ampliar les seves possibilitats de moviment i despertar el seu potencial creatiu.

 

 


 

Olga tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000  fins l’actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.
L’Olga és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).  Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.
Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.

 


 

Organització de les jornades (esquema orientatiu)

8h – 9:30h Caminada matinal + Estiraments
9:30h Esmorzar
10:30 – 12h Anatomia + Consciència sensorial
12 – 13:30h Exploració del moviment
14h Dinar
16 – 17:30h Tècnica: principis bàsics del moviment
17:30 – 19h Improvisació / Moviment creatiu
21h Sopar
22h Temps lliure o d’intercanvi,  converses sobre dansa i art segons les motivacions del grup