Sentir i ballar: bases de la dansa

amb Olga Tragant

 

Dates: 15, 16 i 17  juliol
Arribada: divendres tarda entre 17:30h i 18:30h
Finalització: diumenge tarde  sobre les 18:30h
Dirigit a: principiants i aquells ja iniciats que vulguin anar més enllà en els fonaments de la dansa
Allotjament i àpats: a tragantCamp

 

Preu: 215€ (inclou classes, allotjament, menjars, activitats)
195€ si realitzes la inscripció abans del 15 de juny
Places limitades: allotjament màxim per a 13 persones
Política de cancel·lació: En el cas que tragantDansa hagués de cancel·lar el curs-residencial per causes del COVID’19, us tornaríem la totalitat de l’import pagat.

 

En aquesta estada de 3 dies ens introduirem a la dansa des de diversos eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i el moviment creatiu. Serà una estada per gaudir del cos i de la dansa millorant el nostre ús del cos i ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure’ns i de ballar.

 


Consciència sensorial
. Coneixement vivencial i anatòmic del propi cos (palpació, visualització, sensibilització, mobilització). Quin ús en fem del propi cos? Com podem estar amb més eficiència i calma? Respiració, postura, to muscular, mobilitat articular, equilibri flexibilitat – força.


Principis bàsics del moviment i la dansa
. Coordinacions bàsiques que implicaran el treball de pes/gravetat, l´eix i el fora d’eix, les direccions, etc. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens.


Introducció al moviment creatiu
. Introduirem diverses eines i recursos a nivell creatiu estimulant la imaginació i potenciant la nostra capacitat de creació i d’expressió a través del moviment. Treballarem a partir de diverses propostes jugant amb la relació entre cos – moviment i espai, la relació entre cos -moviment i temps, les qualitats físiques del cos i del moviment (energia/pes/força), etc.

Al llarg de les diferents sessions treballarem a partir de treballs d’escolta i d’exploració, exercicis i seqüències simples de moviments i exercicis en forma d´improvisacions. Combinarem el treball individual, en parelles, en petits grups i de tot el grup. En aquesta estada treballarem prioritàriament dins la sala i farem alguna sortida  de treball a l´exterior, en l’entorn de la natural si el temps ens ho permet.

Dirigit a tota persona amb curiositat i motivació per la dansa, amb ganes d´ampliar les seves possibilitats de moviment i despertar el seu potencial creatiu.

 

 

 

Olga tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000 – 14, havent realitzat monogràfics i la formació en Periné i Moviment.  Es professora del Mètode Feldenkrais, acreditada per la International Feldenkrais Federation (Euro Tab).

L’Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93). Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa: dansa contemporània, consciència i anatomia del moviment, improvisació/moviment creatiu.

 

 

 

 

 

Organització de les jornades (esquema orientatiu)

 

divendres 15

entre 17:30 i 18:30h Arribada
18:30h Benvinguda i presentacions
19:30h  1ª sessió pràctica
21:30h sopar i temps lliure

dissabte 16

8h – 9h Caminada matinal
9:15h  Esmorzar
10:30 – 12h   Consciència sensorial i moviment
15′ pausa
12:15 – 13:45h  Exploració del moviment
14h  Dinar i temps lliure
16:30 – 18h  Tècnica: principis bàsics del moviment
15‘ pausa
18:15 – 20h  Improvisació / Moviment creatiu
temps lliure
21:30h  Sopar i temps lliure 
23:30- 24h Silenci

diumenge 17

8h – 9h  Caminada matinal
9:15h Esmorzar
10:30 – 12h  Consciència sensorial i moviment
15′ pausa
12:15 – 13:45h Exploració i tècnica
14h  Dinar i temps lliure
16:30 – 17:30h última sessió
17:30 – 18h Cloenda i recollida
18h Tornada


 

Allotjament, àpats i transport


allotjament
Disposem d’una habitació compartida amb el grup. És un espai molt agradable amb tatamis i futons i alguns llits.
També us podem oferir una habitació doble amb un suplement de 10€/nit

àpats
El nostre cuiner ens prepararà uns àpats saludables i deliciosos, amb productes de temporada i prioritàriament vegetarians.

transport
Pels cursos ens organitzem per  compartir els possibles cotxes dels participants.
També hi ha autocar fins a Ponts (7 km de tragantCamp) i tren fins a Cervera (25km de tragantCamp).
Des d’aquestes localitats us podem venir a buscar si cal.
+ info

 

 

 

SOBRE tragantCAMP

Seu de tragantDansa situada en l’entorn rural de l’Alzina de l’Aguda, a la comarca de la Noguera (Lleida)
Neix  amb  el desig de poder oferir diverses activitats en un entorn natural,  un espai per gaudir i concentrar-se  sense les distraccions, el ritme i  l’ estrès que poden generar les ciutats.

què fem
TREBALLS DE MOVIMENT – DANSA –  PRÀCTIQUES CORPORALS –  CONSCIÈNCIA – CREACIÓ – ART – NATURA
– Una programació de Cursos- Estades en  caps de setmana, períodes de ponts i vacances
– El Lloguer dels espais per grups, col·lectius, companyies o individus que vulguin organitzar: tallers o cursos, assajos, laboratoris, reunions de treball, seminaris o retirs, etc. en un espai que permet concentració, convivència  i /o silenci.

qui som
Fa ja 15 anys, l´Olga Tragant i l’artista plàstic Jaume Amigó, varen adquirir unes antigues granges de pollastres que havien estat en desús feia molts anys. Al llarg d’aquest temps han anat restaurant aquests espais. Des de fa anys, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó i ara obrim una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals.

on som
tragantCAMP es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

tragantCamp
c/ de l’església, nº 1, CP. 25748, l´Alzina de l’Aguda, La Noguera, Lleida.

 

 

Inscripcions i forma de pagament

Aforament limitat (inscripcions per ordre de pagament)


Preu

Preu: 215€ (inclou les classes, l’allotjament i els àpats) *preu especial per aquesta temporada
Preu amb descompte: 195€ si t’apuntes abans del 15 de juny
Places limitades: màxim 13 persones
Política de cancel·lació: En cas d’haver d’anul·lar el curs – estada per causes del Covid’19, us retornarem la totalitat de l’import pagat. 

Inscripció i pagament