Sentir i ballar: bases de la dansa

amb Olga Tragant

 

Dates: a concretar
Dirigit a: principiants i aquells ja iniciats que vulguin millorar en els fonaments de la dansa
Allotjament i àpats: a tragantCamp

 


 

sobre el curs

En aquesta estada introduirem la dansa des de diversos eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i el moviment creatiu. Serà una estada per gaudir del cos i de la dansa millorant el nostre ús del cos i ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure’ns i de ballar.

 

Consciència sensorial. Coneixement des de l’auto-consciència i l’ anatomia vivencial del propi cos. Treballarem a partir d’accions simples, el contacte, seqüències i exploracions del moviment.  Aprofundirem en la percepció del cos i del moviment  descobrint  noves maneres d’organitzar el moviment, la postura, la respiració, el to muscular, etc. Com podem estar amb més eficiència i calma i tenir un cos més i més disponible.


Principis bàsics del moviment i la dansa
. Coordinacions bàsiques que implicaran el treball de pes/gravetat, l´eix i el fora d’eix, les direccions, etc. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens.


Introducció al moviment creatiu
. Introduirem diverses eines i recursos a nivell creatiu estimulant la imaginació i potenciant la nostra capacitat de creació i d’expressió a través del cos i el moviment. Treballarem a partir d’algunes propostes que  juguen amb la relació entre:  cos – moviment i espai,  entre cos -moviment i temps, les qualitats del moviment (energia/pes/força), i  la nostra atenció.

 

Combinarem el treball individual, en parelles, en petits grups i de tot el grup. En aquesta estada treballarem prioritàriament dins la sala i farem alguna sortida  de treball a l´exterior, en l’entorn de la natural si el temps ens ho permet.


Dirigit a
tota persona amb curiositat i motivació per la dansa, amb ganes d´ampliar les seves possibilitats de moviment i despertar el seu potencial creatiu.

 

 

Olga tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units i a Amsterdam. Obté un Màster en Dansa Contemporània i  Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat d’Illinois).  Ha estudiat dansa a Movement Research, Susan Klein School, Brown School (Nueva York,) y en la School for New Dance Development (Amsterdam). És llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF Barcelona.
Paral·lelament a la dansa s’ha endinsat en els treballs d’Anatomia pel Moviment amb la Blandine Calais-Germain i més recentment en el Mètode Feldenkrais, amb acreditatació  de la International Feldenkrais Federation (Euro Tab).

Després de treballar com a ballarina en projectes de coreògrafs dels EEUU i Amsterdam (Ann Carlson, Douglas Dunn, Bebee Miller, Eileen Standley entre altres),  l’Olga s’endinsa en el treball coreogràfic i des del 1993 desenvolupa un seguit d’espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i al 2016 amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural.  L´Olga Tragant té una experiència de més de vint i cinc anys en la docència de la dansa i el moviment: dansa contemporània, consciència i anatomía del moviment, improvisació/moviment creatiu.

Recentment ha estat desenvolupant un projecte de creació a la Fundació Alba (Tàrrega), amb un grup de persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

 


 

Allotjament, àpats i transport


allotjament
Disposem d’una habitació compartida amb el grup. És un espai molt agradable amb tatamis i futons i alguns llits.
També us podem oferir una habitació doble amb un suplement de 10€/nit

àpats
El nostre cuiner ens prepararà uns àpats saludables i deliciosos, amb productes de temporada i prioritàriament vegetarians.

transport
Pels cursos us ajudem a organitzar -nos per  compartir els possibles cotxes dels participants.
També hi ha autocar fins a Ponts (7 km de tragantCamp) i tren fins a Cervera (25km de tragantCamp).
Des d’aquestes localitats us podem venir a buscar si cal.

+ INFO

 

 

 

 


 

SOBRE tragantCAMP

 

tragantCamp té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa.
És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el moviment/dansa, l’art i la natura.
Oferim diverses activitats. cursos- estades, residències. pràctiques – laboratoris, lloguers, i el [festival] NATURES, en un espai que permet concentració, calma i convivència.

tragantCamp neix de la iniciativa de l’artista visual Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant que des de  la seva residencia-tallers a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera) promouen l’art i la creació contemporània en l’entorn rural.

tragantCAMP es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

 

 

 


 

L’entorn