Cursos Intensius

 

Us oferim Cursos Intensius al llarg de l’any prioritàriament en: caps de setmana, ponts i períodes de vacances.

Els Cursos Intensius complementen la programació de Cursos Regulars, i ens donen la possibilitat d’aprofundir en continguts específics i d’introduir-nos a nous mètodes, professors/res i matèries.

 


 

24 d’Abril 2021  a tragantBarcelona (Gràcia)
13 de Juny 2021 a tragantCamp (l’Alzina de l’Aguda, la Noguera)  / Consciència i expressió des del moviment

 


 

COS: Consciència i Llibertat de moviment
amb Olga Tragant

dissabte 24 d’abril

de 12 a 14:30h  i  de 16 a 18:30h
preu: 55€

 

ÀREA: Consciència a través del cos i del moviment. Creixement personal.
EXIGÈNCIA: baixa – mitjana / requereix un treball profund d’atenció.
EXPERIÈNCIA: obert a tothom.

#consciència #sensorial #escolta #suau #intern #alliberar #salut #benestar #descobriment #exploració #creixement

 

Sobre el curs

Quin ús fem del propi cos ? Com podem estar i moure’ns amb més llibertat, eficiència i qualitat?

Afinarem l’escolta del nostre cos posant atenció al pes, al to, a la respiració, la mobilitat articular, i des d’on i com ens movem. Practicarem diverses maneres de moure’ns i d’organitzar el nostre gest, l’acció o el moviment.

Explorarem i descobrirem a partir d’exercicis de visualització, senso-percepció, seqüències simples de moviment i exploracions de moviment. A través d’una escolta fina i profunda treballarem individualment, i amb l’ajut de diversos materials i el suport del grup.

Ens valdrem de diversos treballs, pràctiques i aprenentatges com: l’anatomia vivenciada, la consciència sensorial, el mètode Feldenkrais, i l’exploració  del moviment i la dansa.

La pràctica d’aquest treball ens ajudarà a descobrir un cos més saludable i disponible i amb més llibertat de decisió i d’acció tant en els moviments quotidians com en qualsevol pràctica corporal, artística i esportiva. En la dansa a més, ens oferirà eficiència i riquesa en qualitats i matisos.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                               foto: Elisenda Fontarnau

 

Olga Tragant (Barcelona)

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain entre el 2000 – 2016) i des del 2017 es forma en el Mètode Feldenkrais amb Beatriz Walterspiel.

Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.
Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i al 2015 amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de més de vint i cinc anys en la docència de la dansa i el moviment.

L’Olga també és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF,  i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).