Cicle eFÍMERa – Edicions 2006 / 2008

 

 

El cicle eFÍMERa és un projecte que varem dur a terme entre l’any 2006 i 2010, amb l’objectiu d’aprofundir en el treball de la improvisació i l’intercanvi entre diverses pràctiques artístiques (dansa amb teatre d’objectes, arts visuals i vídeoanimació, paraula i veu, espai sonor i música, etc). Les diverses edicions del cicle eFÍMERa varen incloure performances, tallers, jams i xerrades, convidant artistes de diverses disciplines perquè col·laboressin des de la improvisació.

La dansa és l’art efímer per excel·lència i aquest cicle se centrava justament amb aquesta característica: la impermanència de les arts escèniques i la improvisació com a fet artístic que treballa la immediatesa, el moment present i l’espontaneïtat. La improvisació com a nucli del fet creatiu i la improvisació com pràctica en la performance. Consulta altres edicions del Cicle eFÍMERa.

 
 

 

Cicle eFÍMERa – Edicions 2006 / 2008


 
 

 


 
 
eFIMERa [1]
amb Dominik Borucki, Cecilia Colacrai, Sebastian García Ferro, Juschka Weigel (moviment) i Judit Farrés (DJ)

 

Aquesta primera edició se centra en diverses propostes al voltant de la improvisació i es qüestiona, investiga i mostra algunes de les diferents pràctiques i aplicacions de la improvisació.

 

Laboratori entre creadors: espai d’interacció entre creadors, formulant propostes que puguin enriquir i estimular els processos d’investigació – creació individuals i col·lectius dels participants.
Coreògrafs: Dominik Borucki, Cecilia Colacrai, Sebastián García Ferro, Olga Tragant i Juschka Weigel / Espai sonor a càrrec de la DJ Judit Farrés.

Jam Session: espai d’improvisació obert a tothom. Música en viu a càrrec de Joan Saura i Cheikha Mamadou Ndiongue.

Projecció vídeos: projecció de treballs de diferents companyies i ballarins – creadors: Simone Forti, Julyen Hamilton, William Forsyth.

Debat: Improvisació: Art i autoconeixement. Espai d’intercanvi i reflexió sobre temes íntimament lligats a la improvisació. Convidats: Raimon Àvila, Ana Buitrago, Dominik Borucki, Gema Díaz, Joaquim Noguero.

Cursos:

Moviment Autèntic, impartit per Frans Trepels.
Composició Instantània, impartit per Dominik Borucki.
Cares de la Improvisació – 4 propostes, impartit Sebastián García, Juschka Weigel, Ana Buitrago i Jordi Cortés.

Mostra–performance + col·loqui:

1a part: mostra a càrrec dels participants en el curs de Composició Instantània.
2a part: mostra – performance a càrrec del grup de coreògrafs del Laboratori entre creadors.
Col·loqui: diàleg amb el públic present.

 
 
 

 
 
eFÍMERa [2]
amb Marco Regueiro, Víctor Zambrana (moviment) i Thomas Clements (veu)
 

Taller Moviment i imaginari amb Marco Regueiro
Performance – improvisació amb Marco Regueiro i Víctor Zambrana (moviment), Thomas Clements (veu)

La proposta del treball es basarà en el moviment de l’imaginari a partir de propostes físiques sencilles, en diferents plans i textures. Recursos per a una poètica personal del moviment. Extraurem del Body Weather els treballs de memòria vestibular (tacte, manipulació i moviment), i del Body Mind Centering el treball de embriologia (formació i expressió dels teixits), per crear un pont conscient entre moviment interior i exterior i desenvolupar recursos per a una poètica personal del moviment.
 
 
 

 
 
eFÍMERa [3]
amb Dominik Borucki (moviment i paraula), Guillem Rodri (guitarra i veu) i Jordi Ros (percussió)
 

Taller L’Espai Sensible 
amb Dominik Borucki


Performance-improvisació 
amb Dominik Borucki (moviment i paraula), Guillem Rodri (guitarra i veu) i Jordi Ros (percussió)

L’espai sensible és l’espai de les sensacions. Tot allò que percebem i tot el que es revela en la nostra consciència està basat en les sensacions. Al relaxar el pes del nostre cos-ment, i disminuir les resistències, les sensacions esdevenen més abundants. L’espai sensible es desplega i s’afina la percepció. En aquest taller busquem fer més conscient el que sentim (sense o amb parella), com a eina per estar presents en la nostra dansa i jugar amb el que realment tenim en nosaltres. Afinarem el nostre cos com a òrgan de percepció per així estar més disposats i oberts en la creació de la nostra dansa individual i en grup.  

 

 


 

 

Consulta altres edicions del Cicle eFÍMERa.