Cicle eFÍMERa – Edicions 2009

 

 

El cicle eFÍMERa és un projecte que varem dur a terme entre l’any 2006 i 2010, amb l’objectiu d’aprofundir en el treball de la improvisació i l’intercanvi entre diverses pràctiques artístiques (dansa amb teatre d’objectes, arts visuals i vídeoanimació, paraula i veu, espai sonor i música, etc). Les diverses edicions del cicle eFÍMERa varen incloure performances, tallers, jams i xerrades, convidant artistes de diverses disciplines perquè col·laboressin des de la improvisació.

La dansa és l’art efímer per excel·lència i aquest cicle se centrava justament amb aquesta característica: la impermanència de les arts escèniques i la improvisació com a fet artístic que treballa la immediatesa, el moment present i l’espontaneïtat. La improvisació com a nucli del fet creatiu i la improvisació com pràctica en la performance. Consulta altres edicions del Cicle eFÍMERa.

 

 

Cicle eFÍMERa – Edicions 2009


 

 


 
 
eFÍMERa [4]
amb Mónica Extremiana i Olga Tragant (moviment), Sasha Agranov (violoncel) i Jordi Teixidor (paraula)
 

Taller Moviment i paraula 
amb Mónica Extremiana
Performance-improvisació 
amb Mónica Extremiana i Olga Tragant (moviment), Sasha Agranov (violoncel), Jordi Teixidó (paraula)


Primer habitar el cos, després deixar que el moviment arribi des del no conegut. Llavors, a través del moviment, emergeixen a la superfície sensacions i imatges creades en el subconscient… Amb elles arriben paraules, petites narracions sorgides des del més profund de la nostra imaginació: paraules que broten del cos.

 

 


 
 
eFÍMERa [6]
amb Aimar Pérez Galí, Diana Gadish (dansa) i Jorge Gallardo (so)
 

Taller Pandora 
amb Aimar Pérez Galí
Performance-improvisació 
amb Aimar Pérez Galí i Diana Gadish (dansa), Jorge Gallardo (so)


Pandora ha estat creat i desenvolupat com a fruit de la necessitat de replantejar l’acte pedagògic dins del terreny de la dansa contemporània. Desenvolupant l’aprenentatge d’una manera lúdica, responsable i respectuosa, no competitiva ni sexista, i treballant envers la inclusió enlloc de l’exclusió, cap a la crítica i la reflexió constructiva. Pandora és un joc que busca alhora la pràctica de la tècnica de la dansa, la interpretació, la recerca del moviment i el ballar, tot a la vegada, sense separar-ne una de l’altra. El taller es centrarà en la pràctica, en la teoria i en teoritzar la pràctica de i sobre la dansa utilitzant el joc esmentat i establint el diàleg com a eina pedagògica.

 

 


 
 
eFÍMERa [7]
amb Emmanuel Grivet, Cecilia Colacrai, Xevi Dorca i Clara Tena (moviment), Marcelon Lastra (espai sonor)
 

Taller Dinàmiques en moviment 
amb Emmanuel Grivet
Performance-improvisació 
amb Emmanuel Grivet, Cecilia Colacrai, Xevi Dorca (moviment) i Marcelo Lastra (espai sonor)

Despertar el cos i preparar-lo a través d’un treball que passa per varis sistemes orgànics (els fluids, els òrgans, la pell, l’esquelet i els músculs), per tal d’arribar a un cos lliure i easyness. Experimentar i desenvolupar qualitats de cos i de moviment: fluïdesa i presència, entre altres fortaleses. Treballarem elements del Contact que ens permetin desenvolupar una escolta des de dins (impulsos i desitjos), tenint en compte les senyals i estímuls externs (companys i espai).

 

 


 
 
eFÍMERa [8]
amb Maria Montseny i Anna Rubirola (moviment), Miguel Angel Marín (clarinet)
 

Taller Els buits del moviment 
amb Anna Rubirola i Maria Montseny


Performance-improvisació Contextuals
 amb Anna Rubirola i Maria Montseny (moviment) i Miquel Àngel Marín (clarinet)

Contextuals és un espectacle de dansa i música, que sobre una estructura predeterminada desplega una improvisació que pren com a principal focus de treball l’espai en el qual es desenvolupa, resultant així diferent en cadascuna de les seves presentacions. Es va estrenar dins el marc del Festival Trenkart’09 al Conservatori Superior de Música de Tarragona. I s’ha presentat dins el marc del Festival sincrònic de Lleida’09, i a la Festa major de Cardedeu.

 

 


 

Consulta altres edicions del Cicle eFÍMERa.