previous arrow
next arrow
Slider

 

 

tragantCamp [Art i Moviment a l’entorn Rural]
en l’Alzina de l’Aguda, la Noguera (Lérida).

 

què és
tragantCamp és un espai que es desplega a partir de 3 eixos: l’art, el moviment/dansa i la natura.
Neix amb el desig de concentrar diverses activitats artístiques i  de benestar, en un entorn natural.
Un espai per gaudir i concentrar-se sense les distraccions, el ritme i l’estrès que poden generar les ciutats.


què hi fem

> Cursos – residencials de caps de setmana, períodes de ponts i vacances.
> Festival NATURES propostes artístiques en l’entorn rural
> Estudi de treball de l’artista Jaume Amigó
> Lloguer dels espais per grups, col·lectius, companyies o individus que vulguin organitzar: tallers o cursos, assajos, laboratoris, reunions de treball, seminaris o ‘retirs’ etc. en un espai que permet concentració, convivència i /o silenci.


qui som
L’any 2005, la ballarina i coreògrafa Olga Tragant i l’artista plàstic Jaume Amigó, varen adquirir unes antigues granges de pollastres que havien estat en desús feia molts anys. L’any 2005 l’artista Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant van arribar a la zona rural de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida), on van restaurar les naus d’unes antigues granges en desús per convertir-les en espais de creació, engegant així el projecte de tragantCamp. Des de l’any 2006, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó. L’any 2015 s’acaba d’adequar una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals.


on som

tragantCamp es troba a l’Alzina de l’Aguda, també anomenada Alzina de Ribelles, un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida), en el llindar amb la comarca de la Segarra. 
L’Alzina pertany al municipi de Vilanova de l’Aguda i es troba entre els pobles de Guissona i Ponts. Situat a 487 m d’altitud, des de l’Alzina hi veiem el Montsec, El Cadí i el Pirineu. Queda a 125 km de distància de Barcelona (a 1½ h en cotxe), i a 73 km de Lleida. Altres pobles de la vora són: Tàrrega, Artesa, Agramunt i Cervera.
El poble de l’Alzina es troba en mig d’un entorn envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, amb unes estacions molt marcades i un paisatge també molt canviant depenent de l’època de l’any. És un entorn molt tranquil i silenciós, amb molt baixa contaminació lumínica i per tant amb cels especialment estrellats.