direcció – professorat

 

 

La direcció i coordinació del Programa de Formació estarà a càrrec de l’Olga Tragant  |  treballs de creació

L’equip de professors/res està format per artistes/professionals especialistes que impartiran els diversos continguts setmanals i els tallers:

 

sol cordero
matèria: Hatha Vinyassa Ioga

Vaig començar la vinculació amb el ioga quan estudiava pedagogia en Dansa Contemporània. Com a ballarina aviat vaig començar a reconèixer els innumerables beneficis d’aquesta disciplina no només a nivell físic (com a entrenament), sinó també a nivell energètic i emocional. Sóc amant de l’ensenyança corporal i després de 3 anys de pràctica constant, vaig dedicar un llarg període a investigar la metodologia d’ensenyança del Ashtanga ioga.

L’any 2013-2014 em vaig formar en Hatha Vinyasa Ioga amb la Rocío Ramos Morrison i vaig descobrir una manera amable i creativa, amb fortes bases pedagògiques i tècniques per ensenyar de forma segura. En l’actualitat dedico la meva vida professional a fer el què més m’agrada i apassiona, que és acompanyar en aquest camí d’aprenentatge i consciència a altres i aprendre amb ells/elles del seu procés.

 

maria hernando
matèria: Tècnica de Moviment. Dansa Contemporània

Es forma en Dansa Contemporània a Salzburg (SEAD), Nova York (Tisch School of the Arts NYU) i a Barcelona (Area, Espai de dansa i creació). S’interessa especialment per l’improvisació, la composició instantània i el moviment autèntic. Alguns dels professors destacats en aquesta descoberta del moviment i la creació són Fabiana Capriotti, Gema Diaz, Thomas Hauert, Martin Kilvady, Cecilia Colacrai i Julyen Hamilton, amb qui treballa i porta a escena “ Silver líquid, Silver thread”.

És integrant de la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, sota la direcció de Roser López Espinosa (“L’Estol”) i Thomas Noone (“Many”).
 També forma part de La Petita Malumaluga, companyia especialitzada en espectacles per a nadons, amb qui ha presentat el treball al Grec, a la Fira de Tàrrega 2017 i al TNC.

Actualment és intèrpret de “Gran Bolero” de Jesús Rúbio, una coproducció entre el Mercat de les Flors i Teatros del Canal (Madrid). Anteriorment forma part de la companyia Divadlo Studio Tanca (Eslovàquia) on interpretà peces de coreògrafs com Julyen Hamilton, Jozef Frucek, Peter Mika i Olga Cobos, Stanislava Vlceková, Milan i Zuna Kozanek i Tomas Danielis entre d’altres. 
Ha treballat com a freelance a Europa per a Ivana Müller i Renan Martins d’Oliveira.

Dóna classes de dansa contemporània, dansa creativa i improvisació a diversos centres i conservatoris d’aquí i de l’estranger.

 

maria mora
matèria: Axis Syllabus

Ballarina-intèrpret, l’ensenyament del moviment i la dansa. Comença amb estudis musicals al Conservatori d’Enric Granados  (Lleida) i estudia al Conservatori de Tarragona. Més tard, a Brussel·les durant 5 anys per continuar el seu desenvolupament en el camp de la dansa amb diversos mestres i estils.
El 2007 descobreix l’Axis Syllabus i s’involucra en la investigació i la comunitat ASRC; de la qual ara n’és mestra certificada.
Actualment ofereix classes de dansa contemporània, contact improvisació, i Axis Syllabus, arreu del territori.
Treballa com a intèrpret i investigadora en la dansa improvisació i el vocabulari de Soundpainting, amb el grup de Free’t, i la improvisació en general.
És membre de la companyia de dansa i música Mou_lo  Projectes y  participa com a organitzadora i professora en la comunitat Mou-lo de contact improvisació, que organitza intensius, classes regulars i jams a Lleida.

 
 

ester momblant
matèria: Contact Improvisació

Es va graduar en Dansa i Arts Relacionades a la Chichester University a Anglaterra i a la School for New Dance Development a Amsterdam. Des del 1997 ha estat ballant, actuant, ensenyant i investigant. Ha donat classes per Europa, Rusia, Brasil i Israel. Un dels seus interessos professionals és la relació entre pedagogia, consciència corporal i processos personals a través del moviment.
Des del 2014 és professora de consciència corporal per a músics a l’ESMUC, Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona. 
‘Per a mi el Contact Improvisació és un estudi en moviment entre el cos i la ment’.

 

sara pons
matèria: Tècnica de Moviment. Body Weather

Ballarina, coreògrafa i docent. Formada en dansa clàssica, contemporània i flamenc, teatre i circ, descobreix el clown a les 16 anys i comença una investigació incansable que la porta a estudiar a diferents llocs del món com, Mèxic, Brasil, Cuba, Índia, Tanzània i Europa.

El 2006 El Butoh entra en la seva vida i es forma durant anys en Body Weather amb Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Frank Van de Ven, Ouguri, Constanza Brnic, Carme Torrent i Ricardo Mora també Butoh amb Yumiko Yoshioka, Imre Thorman, Juschka Weigel, Minako Seki, Valentin tzin, Rhizome Lee subbody Butoh (School Himalayas). En dansa contemporània es forma amb la companyia Mal Pelo, Sol Picó, Jordi Cortés, los Corderos entre d’altres.

El 2008 forma juntament amb Ricardo Móra la Cia. ElOtro, una companyia multidisciplinària (Clown, Dansa, Música i Manipulació d’Objectes), presentant els seus espectacles en diferents festivals nacionals i internacionals. En l’actualitat treballa amb Cía.MonsDansa (Nats Nus) amb els espectacles Minimón i WabiSabi. Es dedica a la creació dels seus sols, a la docència i col·labora com a ajudant coreogràfica en diferents projectes entre ells Ignacio Jarquin, a Londres, “La vida és la llet” de Melissa Scioscia i contínua investigant nous enfocaments artístics amb Cía.ElOtro .

 

sol vázquez
matèria: Tècnica de Moviment. Dansa Contemporània

Nascuda a Argentina, viu i treballa a Barcelona. Titulada en dansa clàssica i contemporània pel magisteri d’art de Mar del Plata a Argentina. Ha treballat en companyies independents de la seva ciutat natal. S’instal·la a Barcelona l’any 2002 i continua la seva formació de manera independent amb varietat de tècniques com el release, flying low, contact, i improvisació entre altres. Com a professora ha treballat des del 2006 fins el 2012 amb l’Aula de Teatre de Mataró i actualment dona classes i intensius en diverses institucions.


Va formar part de la companyia Art Trànsit Dansa, com a assistent i ballarina entre el 2005 i el 2012. Actualment treballa com a freelance amb les companyies Enclave Arts del Moviment de Roberto Oliván, amb la companyia Sebastián García Ferro i amb la companyia Atempo Circ, i amb la companyia Roser López Espinosa amb l´últim espectacle ‘Novembre’.

 

olga tragant
matèries: Anatomia i consciència, Treball creació, Teoria-reflexió

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain i actualment s’està formant en el Mètode Feldenkrais.

L’Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF, i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).  Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l’any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.