L’esponaneïtat conscient. Sensació, exploració i dansa

 

amb Olga Tragant
dates: 25 gener, 15 febrer i 14 març / es poden fer el curs sencer o sessions soltes
dissabtes, d’11 a 19h (amb pausa per dinar)
arribada: entre 10:30 i 11h
inici: 11h
finalitza: 19h

 

lloc: tragantCamp, a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida)
preu: 60€ un dissabte / Descompte a 105€ si es fan les últimes dues sessions (el preu inclou el dinar).

inscripcions obertes fins al dimecre 12 de febrer

 

transport: Si no disposeu de cotxe per arribar fins a tragantCamp, podem ajudar-vos a coordinar els cotxes que hi hagin dins el grup per poder compartir el viatge. Si és necessari també es pot arribar amb autocar des de Barcelona fins a Ponts o Cervera o amb tren fins a Cervera. Nosaltres us podem venir a buscar en aquests pobles (cal haver-ho parlat amb temps).
Consulta com arribar.

 

 

Poden conviure l’espontaneïtat i la consciència?
Podem trobar un espai d’obertura i disponibilitat i alhora estar en una escolta atenta?

Practicarem el seguir l’impuls i la intuïció, el deixar anar i desinhibir i entregar-nos per poder viatjar cap a llocs desconeguts desplegant el nostre moviment funcional, expressiu i comunicatiu.

Practicarem també  l’escolta atenta sense judici. On posem l’atenció? Què sentim? Com ens movem i què activem?
El treball a partir de pautes ens ajudarà a anar més enllà d’allò més habitual, a expandir les nostres possibilitats de moviment, d’expressió i creació i a situar-nos en un lloc sincer i ‘autèntic’.

En el curs dels 3 dies d’aquest taller ens valdrem sobretot dels coneixements i treballs d’anatomia vivencial, de l’autoconsciència a través del moviment del mètode Feldenkrais i de la improvisació dansada.

Aquests treballs ens permetran dirigir-nos cap a un moviment i una dansa espontània i conscient alhora, que ens faciliti més llibertat en l’acció, en el moviment, en la dansa i més enllà.

 


Organització del dia

Arribada: entre 10:30 i 11h
Sessió de matí: 11 – 14h
Dinar + descans o caminada: 14 – 16h
Sessió de tarda: 16- 19h
Final i comiat: 19h

 


 

Olga Tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000 fins l’actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.

L’Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93). Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.

 

 

 

 

Sobre tragantCamp

 

què fem
TREBALLS DE MOVIMENT – DANSA –  PRÀCTIQUES CORPORALS –  CONSCIÈNCIA – CREACIÓ – ART – NATURA
– Una programació de Cursos- Estades en  caps de setmana, períodes de ponts i vacances
– El Lloguer dels espais per grups, col·lectius, companyies o individus que vulguin organitzar: tallers o cursos, assajos, laboratoris, reunions de treball, seminaris o retirs, etc. en un espai que permet concentració, convivència  i /o silenci.

 

qui som
Fa ja 10 anys, l´Olga Tragant i l’artista plàstic Jaume Amigó, varen adquirir unes antigues granges de pollastres que havien estat en desús feia molts anys. Al llarg d’aquest temps han anat restaurant aquests espais. Des de fa anys, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó i ara obrim una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals.

 

on som
tragantCAMP es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.