moviment creatiu (improvisació)

amb Olga Tragant

dijous de 18 a 20h
120€/ trimestre
16€ classe solta

ÀREA DE TREBALL:  creació, expressió
EXIGÈNCIA TÈCNICA: bàsica
EXIGÈNCIA FÍSICA: mitjana
EXPERIÈNCIA: obert a diferents nivells d’experiència. Desitjable  tenir una base en treball corporal, dansa o arts escèniques.

 

En aquest curs introduirem  diverses eines i recursos a nivell creatiu que ens ajudaran a  potenciar la nostra capacitat de creació i d´ expressió a través del  cos  i del moviment.

Descobrirem les possibilitats que té el cos per desenvolupar un vocabulari corporal/físic propi i donar forma i expressió  a sensacions, impulsos, energies, imatges, records, etc.
Farem un escalfament que ens prepararà física i sensorialment i ens posarà en un estat d’escolta i receptivitat per després  treballar a partir de diverses propostes en forma de improvisacions i petites creacions. Posarem l’atenció en relació entre cos-moviment i espai, entre cos -moviment i temps, i en textures i l qualitats físiques del cos i del moviment (energia/pes/força), etc. Estimularem a l´ alumne per tal de què explori, descobreixi i vagi trobant una  expressió pròpia.

Al llarg de les diferents sessions combinarem el treball individual, per parelles, en petits grups i de tot el grup. I hi haurà moments per observar i per compartir de les experiències viscudes.OlgaTragant
(Barcelona)

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000  fins l’actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.
L’Olga és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).  Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.
Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.