Fonaments del Moviment i la Dansa

amb l’Olga Tragant

dates: 27 Abril i/o 26 Maig

dissabtes
11 – 18:30h (6 hores de classe entre matí i tarda, amb pausa per dinar)
lloc: tragantCamp, a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida)

preu: 100€ (els 2 dissabtes) / 55€ ( 1 dissabte)
El preu inclou: 6 hores curs cada dissabte + dinar
Es pot fer el conjunt de les 2 sessions o sessions soltes

transport
Si no disposeu de cotxe per arribar fins a tragantCamp, podem ajudar-vos a coordinar els cotxes que hi hagin dins el grup per poder compartir el viatge.
Si és necessari també es pot arribar amb autocar des de Barcelona fins a Ponts o Cervera o amb tren fins a Cervera. Nosaltres us podem venir a buscar en aquests pobles. (cal haver-ho parlat amb temps)
Com arribar

 

En aquestes sessions treballarem sobre aquells aspectes essencials i bàsics en el moviment i la dansa

.

Hi haurà 2 grans focus d’estudi:1. Tots aquells aspectes fonaments intrínsecs al moviment: la mobilitat articular, l’organització entre parts del cos, amb l’espai, i amb la gravetat. Estudiarem i experimentarem amb plànols, direccions, eixos, recorreguts nivells, etc, i tot el què se’n deriva: centre- perifèria, equilibri-desequilibri, trasllat, motors del moviment, etc.
  Ens acostarem a aquesta part des de la curiositat, des de l’escolta sensorial i anatòmica, per millorar l’organització, la funcionalitat i la riquesa del cos en moviment, buscant eficiència i integració.

2. L’altre gran focus del treball es dirigirà cap aquells aspectes fonamentals que incideixen més en el moviment expressiu, comunicatiu i personal: qualitats, to, textures, ritme, musicalitat…, l’ús del temps, de l’espai, la mirada, la relació amb els altres i l’entorn.A cada sessió hi haurà temps per treballar aquests 2 enfocaments.
 Ens valdrem de diversitat de pràctiques i aprenentatges des de: l’anatomia vivencial, la consciència sensorial, l’exploració del moviment, la improvisació dansada, el treball amb seqüències, el joc, etcAmb tot, posarem especial atenció en l’escolta i l’entrega en el què fem, buscant expandir les nostres capacitats amb cura i plaer.

 

 

organització del dia

arribada: entre 10:30 i 11h
sessió matí: 11 – 14h
dinar  + descans o caminada: 14 – 15:30h
sessió tarda: 15 :30- 18:30h
final i comiat: 18:30h

 


 

OlgaTragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995).
També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000  fins l’actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.

L’Olga és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF,  i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93). 
Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.