MOVIMENT CONSCIENT- MOVIMENT POÈTIC

Vacances Nadal ’23

 

MOVIMENT CONSCIENT – MOVIMENT POÈTIC
Composició Instantània
+  Mètode Feldenkrais +  Qi Gong 

 

amb Paolo Cingolani i l’Olga Tragant

 

Dies: 27, 28 i 29 de Desembre 2023 (arribada dia 27, entre 10 i 10:30h / finalització dia 29,  aprox  18:30)
Lloc: a tragantCamp, a l’Alzina de l’Aguda (entre Ponts i Guissona)
Allotjament i àpatsa tragantCamp / màxim 12 persones per l’allotjament

Dirigit a: qualsevol persona amb més o menys experiència en la dansa i/o moviment,  que vulgui acostar-se, practicar i/o aprofundir en la dansa improvisada com a instrument  per la creació i forma artística  i fer-ho des del suport de pràctiques d’auto-consciència.

 

Opcions d’inscripció i Preus
1. 265€ Complet: inclou classes 20 hores + allotjament + àpats
2. 200€  Inclou: Classes 20 hores + 3 dinars (no inclou allotjament)

Descomptes
Preu especial (només amb curs Complet) abans del 10 de desembre: 240€
Preu amb dte: socis APdC: 240€

 MOSTRA DE IMPROVISACIÓ. Dansa i Dibuix
divendres 29 de Març a les 20:15 h

El Paolo Cingolani juntament amb la ballarina Cecilia Colacri e el pintor Jaume Amigó ens oferiran una performance de Improvisació.

+ INFO: https://tragantdansa.com/mostra-dimprovisacio-dialeg-dansa-i-dibuix/

La mostra és gratuïta pels participants al curs.
Aferirem la possibilitat de quedar-se a sopar (10€) i a dormir (20€). als alumnes del Curs.

 


 

SOBRE EL CURS

 

Amb moltes ganes us presentem aquest curs intensiu  que inclou diversos continguts, sent la Composició Instantània – Improvisació al centre del treball.
Amb els  diferents continguts d’aquest curs hem buscat un equilibri entre pràctiques que es focalitzen amb la escolta interna, i treballs que es centren en una escolta cap enfora, que s’obren a la relació amb els  demés i l’espai.
Els treballs de feldenkrais i Qi Gong utilitzen un tempo pausat que facilita una escolta profunda i conscient i per altre banda la improvisació i la composició instantània reforcen l’espontaneïtat i l’instint resultant en una pràctica ràpida i àgil en la presa de decisions.

 

Composició Instantània – Improvisació
amb Paolo Cingolani

La composició instantània – improvisació, és una tècnica que integra l’espontaneïtat del moviment amb la consciència de l‟acte creatiu. El curs vol introduir als participants al món del moviment a través d’un treball específic donat de la percepció, la dinàmica i la poesia de l’acció. El mètode proposat se centra, en primer lloc, en el creixement de la confiança en la pròpia intuïció i l’espontaneïtat, per passar després a l’aspecte creatiu de l’acció. Mitjançant la participació del cos i l’observació de la ment, el participant aprendrà a viure el moviment en el  flux del moment present.
Les eines i pràctiques utilitzades se centraran en:  una percepció ampliada de l’espai i el temps, en  l’ús del pes i la gravetat a l’acció, en un augment de la flexibilitat i l’agilitat mental i en una comprensió de la imaginació activa, tècnica i poètica. 
Els participants seran conduïts a través d‟un enfocament progressiu que parteix de la simplicitat de l‟acte individual, per arribar a la riquesa d‟una composició grupal instantània.
A la sessió del matí ens centrarem en l’aprenentatge d’eines per a la improvisació. I a les tarde, el treball posarà l’enfocament en el desenvolupament artístic i creatiu del treball.

+ VÍDEO

 

Mètode Feldenkrais. Auto- consciència a través del moviment
amb Olga Tragant

Les sessions d’aquest curs que ens permetran iniciar el dia amb una escolta interna que ens permetrà afinar l’atenció i l’organització del nostre cos en moviment.  A través de seqüències progressives de moviments a un ritme pausat, aprendrem a escoltar i sentir què fem i com ho fem, i a poder escollir com ens organitzem i habitem cos i moviment. Aquesta pràctica ens ofereix:  noves possibilitats de moviment,  millores en la postura i en l’ús del propi cos en accions quotidianes així com en  pràctiques esportives i artístiques. Guanyarem en eficiència, riqueza, disponibilitat i agilitat de moviment. En resum en llibertat ¡

 

Qi Gong
amb Paolo Cingolani

El Qi Gong és una pràctica mil·lenària que millora l’eficàcia, la salut i la força del cos humà mitjançant el principi natural de “mínim esforç per a màxim resultat”. La pràctica que ensenyo és l’antic Qi Gong Taoista, i com a tal pertany plenament entre les formes més conegudes de l’Alquímia Oriental de la Transformació.
Les classes inclouen una sèrie d’exercicis que ajuden a conèixer el cos i fer-lo més sensible a l’ús del pes i la gravetat en la dinàmica del moviment. Per les sessions d’aquest curs, que farem al final del dia, el treball de Qi Gong també ens ajudarà a afinar la ment i escoltar en profunditat el nostre interior.

 


 

Curs dirigit a: qualsevol persona amb més o menys experiència en la dansa i/o moviment,  que vulgui acostar-se a la dansa improvisada com a instrument  per la creació i l’art a través del moviment i fer-ho des del suport pràctiques d’auto-consciència.

 

 

 

 


HORARI / ORGANITZACIÓ DE LES JORNADES
(orientatiu)

 

dimecres 27 desembre

10 – 10:30h arribada
11h – presentacions
11:·30 –  13:30h  Mètode Feldenkrais
14h Dinar
16 – 18:30h Composició Instantània
18:45 – 20h  Qi-Gong
21h Sopar

 

dijous 28 desembre

8 – 9 Esmorzar
9:30 – 11h  Mètode Feldenkrais
11:30 – 14h  Eines per la improvisació 
14:15h Dinar
16 – 18:30h Composició Instantània
18:45 – 20h   Qi-Gong
21h Sopar

 

divendres 29 desembre

8 – 9 Esmorzar
9:30 – 11h Mètode Feldenkrais
11:30 – 14h  Eines per la improvisació 
14h15 Dinar
16- 17:30h Composició Instantània
17:30 – 18h   Qi-Gong
18 – 18:30h  Comiat i tornada

 

 


PROFESSOR /A


Paolo Cingolani
és un performer amb recorregut internacional especialitzat en l’art de la improvisació i de la composició instantània. El seu treball es fonda en l’ús privilegiat de la intuïció per crear moviment i es caracteritza per una tècnica que harmonitza de manera única la dansa amb l’ús de paraules a l’escenari. Des del 2012, és membre d’Allen’s Line, la companyia de Julyen Hamilton.
Paolo també es dedica a crear esdeveniments amb altres artistes, ballarins, músics i dissenyadors visuals. La seva manera de crear actuacions defineix una clara poètica del temps i l’espai, una veu singular al mar de la improvisació contemporània de la dansa. Com a freelancer, ha actuat extensament a tot Europa (2005-2023). Com a docent, ha desenvolupat una tècnica personal cosment (Alchemy Movement) a partir de la combinació de Tai-Ji i Qi Gong amb els principis de la dansa contemporània. Des de 2006, ha impartit classes a escoles, universitats i festivals a tot Europa i Estats Units.

 

Olga Tragant
Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa prioritàriament als Estats Units (Universitat d’Illinois) i a Nova York, i també  a Amsterdam (SNDO).  Com a coreògrafa i des del 1993 ha desenvolupat espectacles i projectes de creació amb actuacions a Catalunya ia diversos països europeus i als Estats Units, el Japó, Mèxic i el Marroc.
Paral·lelament a la dansa, Olga es forma en diverses pràctiques corporals, destacant l’Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain, i el Mètode Feldenkrais, del qual és professora acreditada per la International Feldenkrais Federation (Euro Tab).
Olga Tragant té una experiència de més de vint-i-cinc anys en la docència de: la dansa contemporània, la consciència i l’anatomia del moviment, la improvisació/composició,  Dirigeix ​​els espais tragantDansa i tragantCamp.

 

 

 

 

ALLOTJAMENT, ÀPATS I TRANSPORT


allotjament
Disposem d’una habitació compartida amb el grup. És un espai molt agradable amb tatamis i futons i alguns llits.
També us podem oferir una habitació doble amb un suplement de 10€/nit.


àpats
El nostre cuiner ens prepararà uns àpats saludables i deliciosos, amb productes de temporada i prioritàriament vegetarians


transport
Pels cursos us ajudem a organitzar -nos per  compartir els cotxes dels participants.
També hi ha autocar fins a Cervera (25 km de tragantCamp i  a Ponts (7 km de tragantCamp). www.alsa.es
En aquestes localitats us podem venir a buscar. Cal que ens aviseu amb dies d’antel·lació.

+ info

 

 

 

SOBRE tragantCAMP

 

tragantCamp té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa.
És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el moviment/dansa, l’art i la natura.
Oferim diverses activitats. cursos- estades, residències. pràctiques – laboratoris, lloguers, i el [festival] NATURES, en un espai que permet concentració, calma i convivència.

tragantCamp neix de la iniciativa de l’artista visual Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant que des de la seva residencia-tallers a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera) promouen l’art i la creació contemporània en l’entorn rural.

tragantCAMP es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

 

 

 

 

PREUS i INSCRIPCIÓ

 

Opcions d’inscripció i Preus
1. 265€ Complet: inclou classes 20 hores + allotjament + àpats
2. 200€  Inclou: Classes 20 hores + 3 dinars (no inclou l’allotjament)

Descomptes
Preu especial (només amb curs Complet) abans del 10 de desembre: 240€
Preu amb dte: socis APdC: 240€

 

INSCRIPCIÓ i Política de pagament