bios profes SOM(A) DANSA ’18

 

Sabine Dahrendorf (Alemanya / Barcelona)

Sabine Dahrendorf va treballar com a ballarina i coreògrafa durant 20 anys amb la seva companyia Danat Dansa, amb la què va obtenir el premi ‘Ciutat de Barcelona’ per una de les seves obres emblemàtiques “El Cielo está enladrillado”. 
Posteriorment continua realitzant creacions i projectes com el Centre Coreogràfic de León (cofundadora), col·laboracions amb altres artistes i realitzacions esèniques om LAtantida de la Fura dels Baus.

Actualment treballa com a professora del Método Feldenkrais  i  de Body Mind Centering.
Va acabar la formació en el Mètodo Feldenkrais l’any 2004 i més recentment s’ha graduat en SME (Body Mind Centering).
Continua explorant i formant-se en teràpia cràneo-sacral i osteopatia i segueix desenvolupant projectes dancístics com “El Secreto de las Medusas” estrenat en el Pabelló Mies van der Rohe a Barcelona.

 

Mónica Extremiana

Formada en art dramàtic a la Resad de Madrid i després en dansa contemporània. Aviat s’especialitza en moviment improvisació com a forma d’art i com a eix de la seva pedagogia: durant m´s de trenta anys ha donat cursos i tallers en molt diversos àmbits, sempre enfocats a moure’s amb llibertat i a desenvolupar la creativitat pròpia de cada persona. Professora de la formació d’actors de la Casona durant divuit anys, actualment ensenya en el CSD de l’Institut del Teatre.
Ha ballat amb les companyies Vianants, Lanónima Imperial, Mudances, Julyen Hamilton, Nats Nus, Malqueridas i La Sota de Bastos. Com a coreògrafa, ha enfocat les seves creacions en la fusió de dansa i poesia. Terapèuta de Reconeixement de Patrons Somàtics – DFA, acompanya aquest mètode amb processos individuals. Aquest enfocament ha influit de manera determinant en la seva  tasca pedagògica, inspirada per fer un camí cap a l’expressió autèntica a través del moviment.

 

Olga Tragant (Barcelona)

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000  fins l’actualitat.
L’Olga és  llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93).  Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació  que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als  Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.
Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.

 

Laura Zubiaur (Lleida)

He tingut relació amb el treball corporal des de petita, primer amb la dansa clàssica i després amb la dansa jazz i contemporani.
M’inicio al ioga amb Bea Vidal i l’impacte que produeix el ioga en la meva vida fa que cregui necessari aprofundir en el seu coneixement. M’he format com a professora de ioga amb Saül Martínez Calvo i Carme Horta Guerrero, al Centre de Ioga i tècniques Alternatives, reconegut per la I.Y.F. (International Yoga Federation). He ampliat la meva preparació de Hata ioga amb Maite Lleida, Ramon Marpons, Enric Boadas, Consol Bofill, Manuel Morata i Quim Altès.
M’he format en Qi gong i en Qi gong Cor del Tao amb Josep Muñoz a l’escola Heilpraktiker de BCN. I sóc mestra de Reiki, sistema Usui, formada amb Nicolás Iturrieta.
També he realitzat cursos i seminaris de Ioga Egipci, Meditació, Tai-xi i Diafreo.
Des de l’any 2008 dono classes de ioga en diversos centres de la província de Lleida.i recentment estic impulsant un espai de Ioga, Art i Teràpies naturals a Verdú, Cal Talaveró Vital.